Számítógép hálózatok rendszergazdai feladatai

Számítógép hálózatok rendszergazdai feladatai
Egy operációs rendszer telepítéséhez is előzetes ismeretek szükségesek, a rendszer működési paramétereinek ésszerű beállítására pedig ez fokozottan igaz.
Ha a számítógép hálózatban működik, a hálózati operációs rendszer sokkal több átgondolt beállítást követel. További óvatosságot igényel az internetre kapcsolódó számítógép, hiszen a külső elérés veszélyei miatt csak nagy biztonságú felügyelet mellett működőképes tartósan.

Az informatikai rendszergazda széleskörű ismeretek, tapasztalatok birtokában képes (állandó továbbképzés mellett) munkáját végezni. Céges környezetben együttműködik a cégvezetéssel, a hálózaton alkalmazott szoftvereknek megfelelően a részterületek rendszergazdáival, a szakterületek (bérelszámoló, számlázó, adatbáziskezelő, levelező, nyilvántartó programok stb.) szakembereivel. Ha új igények, feladatok jelentkeznek, rá kell látnia a fejlesztési lehetőségekre, segítenie kell a döntéselőkészítésben.

Rendszergazdai szolgáltatás / rendszerfelügyelet

Számítógépes rendszerek teljeskörű, 24 órás  felügyelete, illetve azonnali helyszíni hibaelhárítása. Állandó távoli elérés biztosítása.

Rendszergazdai feladatok elvégzése, megelőző rendszeres hardver- és szoftver karbantartással, kém- és reklám programok irtásával, vírusellenőrzéssel.

Számítógépes  hálózatok menedzselése

Hálózatok tervezése, kivitelezése. Meglévő számítógépes hálózatok állapotfelmérése, korszerűsítése.Vezetékes és vezetéknélküli (WLAN) hálózatok. Vezetéknélküli hálózatok biztonsági beállítása, a külső behatolók hatékony kiszűrésével.

Új számítógépek és kiegészítőik értékesítése

Új számítógépek és kiegészítők értékesítése, egyedi igényeknek megfelelő konfigurációk kialakítása. Helyszíni üzembehelyezéssel. Garanciális és garancián túli helyszíni szervizeléssel.

A lehető legrövidebb idő alatt végezzük el a különböző számítástechnikai eszközök fejlesztését, cseréjét, valamint a már meglévő eszközök helyszíni szervízelését.

 Számítástechnikai állapotfelmérés, tanácsadás:

Számítógép hálózatok rendszergazda

A meglévő számítógéppark rendszergazdai állapotfelmérése. Fejlesztési javaslatok a rendszer gyorsabbá, stabilabbá tétele érdekében. Cége számítógépes rendszerének felmérésekor rengeteg információt és hatékony segítséget nyújtunk a rendszer esetleges hibáiról, gyenge pontjairól, javaslatokat teszünk ezek lehetséges megoldásaira.

Adatmentés

Az egyik legnagyobb hiba, amit az informatikában el lehet követni az az adatmentés hiánya. Mi ezt nem követjük el! Önnek van adatmentése?

A mentendő adatmennyiséghez optimalizált mentési rendszerek tervezése és beállítása  (DVD, DAT, USB mobil-winchesteres megoldások, Backup Szerver,  hálózati NAS eszközök, stb.). Azonnali üzenetküldéssel, hiba vagy nem megfelelő mentés esetén. Rendszeres adat-visszaállíthatóság ellenőrzéssel!